Utbildningsdag i ledarskapets tecken

Det är bland det roligaste med mitt jobb att få bidra till att andra utvecklas i sitt ledarskap, säger Patrik Olsson, utbildningsledare hos SkillEd. För någon vecka sedan hade SkillEd en utbildning för ett stort gäng av Kunskapsskolans arbetslagsledare från alla grundskolor.

 

– Syftet med utbildningen var att stärka nya arbetslagsledare i sin roll. De fick med sig verktyg för ledarskap, uppdelat i tre teman: att leda sig själv, leda andra och leda ett team, säger Patrik Olsson.

Vi frågade två av deltagarna vad som är den största utmaningen i deras ledarskap?

– Det jag tycker är svårast i min roll är att få syn på hur jag själv är som ledare. Om jag ska få mitt arbetslag att arbeta åt samma håll måste jag ju såklart veta vart jag vill att vi ska, säger Victoria Surting.

– Som arbetslagsledare i en skola är det inte alltid så lätt att leda sina kollegor, till exempel när man behöver ta svåra samtal. Då är det bra med en sådan här utbildning. Jag har dessutom bra stöd av den förra arbetslagsledare som jobbar kvar på skolan, berättar Johanna Carlsson som är ny i sin roll.

Varför ville ni bli ledare?

– Jag tackade ja till rollen som arbetslagsledare för att jag drivs av utveckling och vill kunna dela med mig av min positiva inställning, säger Johanna Carlsson.

– Arbetslagsledaruppdraget en fantastisk möjlighet för min egen utveckling! säger Victoria Surting

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.