Varför måste man jobba med sitt ledarskap?

På SkillEd har vi haft förmånen att få jobba med ledarskapsutbildning för Städarna. Vid vår sista träff med pågående grupp passade vi på att ställa ett par frågor till några av deltagarna. Både kring hur de tycker utbildningen varit och varför ledarskapsutveckling är viktigt. De här svaren bjöd Britt-Marie Ekstrand på.

Varför måste man jobba med sitt ledarskap?

- Jag tror att allting som man bara låter vara, det backar. Därför tror jag att man hela tiden behöver fylla på med nya kunskaper för att hålla kunskapen aktuell. För mig finns det inget annat läge om jag ska vara en bra ledare, då måste jag hela tiden jobba med ledarskapet och utvecklas själv.

Vilka delar i den här utbildningen har varit mest användbart för dig?

- För mig har alla delar varit bra och betydelsefulla men om jag ska välja något så blir det passet om att förstå de bakomliggande drivkrafterna till en individs olika beteenden. Att man behöver lägga lite tid på det och acceptera att jag kanske inte förstår det på en gång. För mig är det väldigt användbart.

Vad är viktigt för att en ledarskapsutbildning ska bli bra?

- Man behöver göra så som ni har gjort. Man har förberett allt mycket och gärna mer än det man kommer leverera så att man kan luta sig tillbaka lite och kunna spinna vidare på ämnen som kommer upp just i den gruppen. Det gör skillnad. Att växla och pausa, säkerställa att alla som vill kommer till tals, plocka upp individer om man ser att man tappar någon. Att man är på tå. Det tycker jag ni verkligen har varit under denna utbildning.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.