Vad är det nya normala?

Vad som är det nya normala postcorona är det nog många som frågar sig. För människor som förlorat hälsa, nära, kära och livsverk i den här pandemin blir det aldrig mer ”normalt” igen. För oss mer vanligt drabbade, som haft lyxen att kunna få behålla både hälsa och jobb men fått förlytta det senare hem till köket är det nya normala kanske något annat.

Kanske kommer vi komma in till kontoret fler dagar än nu men färre dagar än tidigare, och för andra typer av uppgifter. Kanske kommer vi inte besöka våra verksamheter på andra orter och i andra länder lika frekvent, kanske kommer Zoom vara det vanliga och det fysiska det exklusiva. När inga rutiner varit intakta kan det finnas en chans att tänka nytt och tänka om, och kanske framför allt tänka efter. Vad vill jag? Vad passar mig? Vad krävs av mig på mitt jobb? Vad krävs av mig i mitt privatliv? Vad av detta vill jag behålla, förändra, förbättra, byta ut. Kalla det tacksamhetsdagbok, bokslut, mindfulness eller reflektion- det är en bra tid att göra något av det nu, vi står inför semestertider men även vid ett vägskäl.

Världen kommer inte förändras från en dag till en annan och faran är inte över. Men kanske kan vi ana en ny tid och med det en ny chans. För mig som alltid varit i utbildningsbranschen, som elev, student, lärare, rektor och affärsutvecklare är augusti min absolut bästa nystart. Det känns viktigare än nyåret som bara rullar in med bubbel och så Ivanhoe på teve. Augusti är tiden för ny energi, löften, hopp, tro och drömmar. När mycket är ovisst och det har visat sig, igen, att vi inte kan förutse allt som händer världen, så kan du i alla fall ta kontroll över just dig. Det tycker jag augusti är till för. Sätt upp mål, delmål, aktiviteter och fira när du når dem. När allt är förändring som tillstånd kan du behöva något att hålla fast i, och om du håller i dig själv kan du vara en stöttepelare även för andra. Utvecklas genom att lära dig något nytt, på SkillEd lägger vi nu fram en rad med öppna kurser under hösten inom så många ämnen. Alla skapar de nytänkande och skratt och du kan hitta nya styrkor hos dig själv.

För mig innebär den kommande augusti en stor förändring. Mitt bokslut sade att det var dags för det, att mitt nya normala skulle se annorlunda ut. Jag kommer att lämna SkillEd och Kunskapsskolan för ett annat jobb i ett annat land. Det gör ont att lämna, säga hejdå, packa ihop, logga ut och avsluta något som varit en oerhörd glädje, upptagit de flesta av ens vakna timmar, skapat framgång, motgång, gemenskap och utmaning i så många år. Jag är stolt över det jag bidragit till och jag är ännu stoltare över de som stannar kvar och bygger vidare. Tack för den här resan. Nu börjar en ny. Extra tack till dig som läst mina bloggar genom åren. Det kommer många fler av SkillEdteamet. Det vet vi i alla fall fortsätter vara det normala!

Kristin Arnberg
Partner Director

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.