Jag gillar att lösa problem, gärna nya problem.

Träffa vår nya medarbetare - Helena Hellström Gefwert!

Berätta lite om dig själv och din bakgrund

Jag kommer närmast från Regeringskansliet där jag jobbat i tre år med pressfrågor. Först som pressekreterare hos klimat- och miljöministern och sen som biträdande presschef för hela regeringen. Det var ett spännande och givande arbete. Som politiskt anställd jobbar man både mot politiska personer i regeringskansliet men också mot opolitiska tjänstemän på kommunikationsavdelningen för att se till att hela regeringens kommunikation lirar i alla led.

Vad var det som lockade dig att börja på SkillEd?

Det som lockar mig med SkillEd är att det känns som ett roligt gäng att jobba med och att man gör väldigt bra saker helt enkelt. Det känns som det är hög kvalitet på de utbildningar man skapar och att det också finns ett socialt engagemang i det man gör som t.ex. utbildningen Nystart. Jag gillar att man är med och identifierar var behoven finns. Gällande Nystartsutbildningen ser man att det är många nyanlända som har kommit till Sverige med teknisk kompetens men att det ändå inte alltid fungerar för att få anställning hos företag, det finns ett glapp. Nystart har skapats av en tanke om hur man kan lösa detta så att vi får människor i arbete. Och utbildningen fungerar verkligen. Det känns jättespännande.

Vilken roll kommer du ha på SkillEd?

Jag kommer att jobba som utbildningsledare. Jag kommer ha ansvar för några av våra kunder och de utbildningarna som görs för dessa företag. Just det här att man skräddarsyr utbildningar för respektive kund och att man också är med kunden och sätter sig in i och försöker förstå deras vardag och deras utmaningar. Det ska bli väldigt intressant att få möjligheten att göra det.

Vad har du för förväntningar på ditt nya jobb?

Jag förväntar mig att vi kommer ha roligt tillsammans och att vi kommer vara väldigt produktiva. Det känner man direkt, att det är fart här på SkillEd. Man sitter inte och väntar på att saker ska hända, man skapar verkligen tillfällena själv. Det finns en nybyggaranda här även om man har ett större företag bakom sig. Att få vara med i den utvecklingsfasen och resan man gör när man bygger upp något nytt från grunden, det gillar jag. Jag gillar att lösa problem, gärna nya problem.

Privat, vad gillar du och har för intressen?

Jag tycker mycket om att laga mat och att vara ute i naturen oavsett vad. Också att laga mat i naturen är kul. Maten smakar alltid bättre ute i naturen. Det är fantastiskt att vara en hel dag i skogen och sedan får sätta sig och fika eller äta gott.

Läs mer om SkillEds utbildningar här

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.