Att jobba med det jag gör idag är ju en lärares dröm!

Lär känna vår utbildningsledare - Patrik Olsson. Här pratar vi om varför han en gång blev lärare och varför det för honom är ett drömjobb att vara utbildningsledare på SkillEd.

Berätta lite om dig själv och din roll på SkillEd

Jag är lärare i Idrott och Geografi i grunden. Det var ett val som kändes rätt eftersom jag ville arbeta med människor och har ett stort idrottsintresse. I 10 år arbetade jag på Kunskapsskolan i Spånga som lärare och ämnesansvarig. Jag var också en del av ledningsgruppen och höll i många förtroendeuppdrag på skolan. 2016 fick jag förfrågan att vara med på en pilot SkillEd skulle göra för vårdföretaget Aleris. Det var en utbildning i coachande samtal. Det ville jag och var med när vi körde vår allra första utbildning för Aleris i Uppsala. Aleris ville gärna ha en fortsättning på den utbildningen och jag ville gärna utveckla mig vidare inom SkillEd, så från hösten 2016 hoppade jag på SkillEd på heltid.

På SkillEd arbetar jag som utbildningsledare vilket är en bred arbetsroll. Jag träffar nya kunder, förvaltar befintliga utbildningar och ser framför allt till att vi genomför bra kvalitativa utbildningar. Det är det viktigaste, att vi gör bra kvalitativ utbildning som leder till rätt syfte.

Vad är det som gör SkillEds utbildningar speciella?

Jag skulle gärna lyfta två aspekter som gör oss speciellt bra. Dels är det att vi är utbildade pedagoger som både skapar och håller i utbildningarna. Den andra aspekten är kundens delaktighet. Kunden är med och utformar utbildningens innehåll till stor del. Kunden är expert på sitt område och vi är experter på utbildning. Tillsammans blir det bra resultat.

Vad är det roligaste med att utbilda tycker du?

Att jobba med det jag gör idag är ju en lärares dröm tycker jag. Att göra skräddarsydda utbildningar utifrån kundens input. Man får utifrån kundens önskan fundera, brainstorma och ta fram förslag som vi pedagoger tror på. I skolans värld är ju undervisningen ganska utformad efter centralt innehåll, kunskapskrav osv. Det finns inte samma ramar kring SkillEds typ av undervisning. Här finns det frihet både i metod och innehåll. Det är väldigt roligt!

Läs mer om SkillEds utbildningar här

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.