"Jag älskar pedagogik och vill göra skillnad för människor"

Vi är glada att hälsa vår nya medarbetare, Katja Wennerfors välkommen till SkillEd. Katja har rollen Utbildningsledare och är ett efterlängtat tillskott i SkillEdfamiljen. Här lär ni känna Katja lite bättre.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund

I närmare 20 år har jag varit gymnasielärare i historia och religion och det har verkligen varit roligt. Sedan kom känslan att jag hade arbetat med buddhism med eleverna på alla upptänkliga sätt och jag blev nyfiken att testa något annat. På det viset fick jag förmånen att arbeta som pedagog på Forum för Levande Historia och Polismuseet. I och med att jag är uppvuxen i en familj där FN och samtal om respekt och människors lika värde varit ständigt närvarande, har arbetet med mänskliga rättigheter varit en röd tråd i mitt yrkesliv. Så, nu senast kommer jag från Försäkringskassan där jag arbetade som kompetensutvecklare och tog fram internutbildningar från ax till limpa inom just mänskliga rättigheter och jämställdhet. Och nu är jag här, på SkillEd!

Vad var det som lockade dig till SkillEd?

Jag älskar pedagogik och har alltid drivits av hur man genom det kan försöka göra en skillnad för människor. Att vara med när en annan indvid lär sig och se den betydelse den nya kompetensen har, oavsett om det är en ledarskapsförmåga eller en insikt om normer och dess konsekvenser är så givande – och angeläget. När jag fick höra att det fanns en möjlighet att komma hit och få påverka utbildningar för vuxna väcktes min nyfikenhet. Dessutom, efter att under nästan hela mitt yrkesliv ha arbetat kommunalt och statligt, såg jag det som intressant att skapa förutsättningar för andra vuxna inom en privat kontext.

Vad har du för förväntningar på din nya arbetsplats?

Mina förväntningar är att vi kommer hålla ett rappt tempo med en stor grad av kreativitet och leverera med hög kvalitet. Att verksamheten genomsyras av nyfikenhet och ett driv att hela tiden jobba mot nya mål. Det verkar vara en sådan kultur inom SkillEd och det passar mig som person. Allt med en respektfull människosyn och SkillEd sätter verkligen individen i fokus och det är viktigt för mig.

Jag ser fram emot att lära mig om alla SkillEds utbildningar och att både jobba strategiskt med dem, men också praktiskt utbilda. Att stödja andra att lära sig och sedan få direktrespons i ett klassrum har jag saknat så det ska verkligen bli roligt att få tillfälle att göra det varvat med den strategiska delen av mitt arbete.

Privat, vad tycker du är roligt att sysselsätta dig med?

Förutom att vara med maken och våra underbara tonårstjejer gillar jag att träffa vänner, spela teater eller bara sjunka ner i en skön biofåtölj och se film. Senast såg vi en av den spanska regissören Pedro Almodovar och i och med vi älskar att uppleva nya platser, planerar vi en resa till just Spanien.

Lycka till på SkillEd!

Tack – det är redan så kul!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.