Blanca Sandoval: Det här tar jag med mig från utbildningen

Ett samtal om vad Blanca, en av våra elever på Skilled och NCC:s utbildning för utrikesfödda ingenjörer, tar med sig från utbildningen

Blanca berättar att hon har utvecklats mycket gällande svenska språket under tiden utbildningen pågått.

”Om vi skulle pratat med varandra för ett år sedan hade jag inte pratat alls lika mycket som nu. Jag var inte duktig på att prata svenska. Nu är jag mer bekväm med att prata. Under utbildningen har vi skrivit, läst och pratat svenska hela dagarna. Det har utvecklat mitt svenska språk jättemycket.”

En annan sak Blanca tar med sig ut i arbetslivet är passen om organisation och ledarskap. Hur man hittar sin roll i ett team och utvärdering av hur man själv är i en grupp.

”Jag vet min roll och kan se andras roller. Det kommer hjälpa mig mycket på arbetsplatser i framtiden.”

Utbildningen varvar teoretiska block och praktik. Under praktiken har Blanca kunnat jobba med en konkret uppgift som relaterat till hennes tidigare erfarenhet från att ha jobbat som ingenjör i sitt hemland Colombia. Blanca har verkligen kunnat bidra till projektet hon praktiserat inom samtidigt som hon lärt sig mycket om svenska föreskrifter, miljöbalken och kontrakt, men också om t.ex. snö och hur det påverkar ett byggnadsprojekt, något man inte behöver ta hänsyn till i Colombia.

”Jag känner mig mycket tacksam över möjligheten att få vara på min praktikplats. De ansvariga litar på och tar hjälp av mig. Jag har haft möjlighet att bidra och också uppdatera mig gällande svenska arbetsförhållanden.”

”I framtiden vill jag gärna jobba på fältet i ett projekt och lösa problem på plats. Jag hoppas att den här utbildningen fortsätter så att fler får gå den – den hjälper så mycket. Det är en mycket bra start för att komma in på arbetsmarknaden.”

Vi önskar Blanca lycka till och säger grattis till NCC som anställde Blanca direkt efter avklarad utbildning. Vilken talang ni får!

Utbildningen genomförs i samarbete med Yrkesakademin

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.