Webinar

Välkommen till spännande utbud av webinar!

Att få delta i webinar och enkelt få kunskap från kunniga experter inom olika ämnen är ett roligt sätt att lära nytt.

Vi har löpande olika webinar inom ämnen som ledarskap, teamutveckling, målsättning, integration, samtalsmetodik och mycket annat.

Vi publicerar alla aktuella webinars här. Du kan också ta del av tidigare webinar nedan:

Kommande webinar:

 23/9 - Att hantera samtal som chef under en utmanande tid

Att ha bra kvalitativa samtal är alltid en utmaning. Under tiden med Coronapandemin har detta ställts på sin spets. Hur gör du som chef för att hålla bra samtal med dina medarbetare på distans? Vi diskuterar detta ämne under ett spännande webinar. Du får lärdomar och verktyg att hantera dina egna samtal. Gäst är Kunskapsskolans VD, Fredrik Lindgren, som berättar om utmaningar och framgångsfaktorer med att vara chef och ledare under pandemin. För hur håller du som ledare och chef goda personalledande samtal under en pandemi då de flesta av medarbetarna ska arbeta hemifrån? Hur håller du visionen levande och får alla att känna sig bekräftade, inkluderade och motiverade? Och hur vet du egentligen hur dina medarbetare mår?

Under webinariet ges även konkreta tips för hur du som ledare eller chef kan hålla det goda samtalet digitalt, vilka förberedelser du kan vidta och hur du kan bli bättre på att hantera andras och egna reaktioner.Medverkande:

Fredrik Lindgren VD, Kunskapsskolan

Katja Wennerfors Utbildningsledare, SkillEd

Tid: 23 september 9.00 - 09.45

Pris: kostnadsfritt

Anmäl dig här


30/9 - Coachande förhållningssätt

Konkreta verktyg för att utveckla ditt coachande förhållningssätt

Ta tillfället i akt och få inspiration hur du kan utveckla ditt coachande förhållningssätt. Oavsett om du har en ledande roll där du coachar andra eller om du helt enkelt är nyfiken på hur ett coachande förhållningssätt kan vara ett verktyg i din kommunikativa vardag så har du nytta av det här webinaret.

Du får en introduktion och exempel på konkreta verktyg i hur man använder ett coachande förhållningssätt, ett förhållningssätt som bygger på att alla människor kan lyckas och vill lyckas. Vi kommer gå igenom hur du kan använda ett aktivt lyssnande och öppna frågor som samtalsmetodiska verktyg när du coachar och leder andra. Under webinaret kommer du även att få konkreta tips för hur du får någon annan att hitta motivationen och ta större ansvar för sina egna mål.

Tid: 30 september 9.00 - 10.00

Pris: kostnadsfritt

Anmäl dig här


Tidigare webinar:

 4/6 - Leda dig själv

För att leda andra måste man kunna leda sig själv. Särskilt i den tid vi nu lever i med andra krav och utmaningar än vad vi är vana vid. I en tid av social distansering och hemarbete, kan det vara särskilt krävande att upprätthålla ett glädjefullt och effektivt arbetssätt. Den här onlinekursen inom ledarskap ger dig därför redskap och metoder för att stärka tryggheten i ditt självledarskap så att du kan utvecklas i en tid av osäkerhet och prövning. Du får verktyg för att öka din självkännedom och medvetenhet om hur du kan uppfattas av andra. Du får även konkreta verktyg för att hantera utmaningar och triggers så att du kan leda dig själv. Genom att du utvecklar dina ledaregenskaper och bättre förstår dina egna drivkrafter blir du en ledare som i högre grad kan få andra att utvecklas. Så väl nu på distans som i framtiden.


Tid: 4 juni 9.00 - 11.30

Pris: 499 kr exkl moms
Bokningsvillkor och betalning: Betalning erläggs mot faktura. Anmälan är bindande.
För frågor kontakta: info@skilled.se

Anmäl dig här


 10/6 - Genomföra virtuella möten

I en tid av social distansering och digitala möten kan det vara särskilt krävande att upprätthålla ett effektivt mötesklimat. Den här online-kursen om just virtuella möten stärker tryggheten i din roll som mötesledare eller mötesdeltagare. Du får verktyg för att öka din förmåga att bygga strukturerade och kvalitativa virtuella möten. Du får även konkreta redskap att hantera utmaningar som du kan stöta på i rollen som mötesledare och mötesdeltagare. Genom att du utvecklar din roll och bättre förstår de utmaningar och krav som virtuella möten ger blir du en mötesledare och mötesdeltagare som i högre grad kan hantera dessa i stunden. Så väl nu på distans som i framtiden.


Tid: 10 juni 10.00 - 12.00

Pris: 499 kr exkl moms
Bokningsvillkor och betalning: Betalning erläggs mot faktura. Anmälan är bindande.
För frågor kontakta: info@skilled.se

Anmäl dig här


 22/4 - Leda i förändring

I en tid av ständig förändring behöver organisationer och verksamheter vara snabbfotade och kontinuerligt utvecklas. All förändring, även om förändringen i sig är positiv, kan bidra till att skapa oro och ohälsa. Att då bringa lugn, verka för fokus och få alla medarbetare och chefer med sig åt samma håll är avgörande, men hur gör du det? Under detta webinar får du se exempel på människors olika reaktioner på förändringsprocesser och hur du kan hantera dem. Även dina egna. För att leda andra är även att leda sig själv. Under webinaret tittar vi dessutom på hur hjärnan fungerar vid stress och oro som förändringar kan utlösa och hur du kan förebygga och hantera det.8/5 - Så här blir du bättre på att lära ut

Ibland hamnar man i en arbetsroll eller situation där det förväntas att lära ut till andra. Det är en härlig tillfredsställelse när man lyckas nå fram till olika individer men det finns också utmaningar i hur väl man lyckas. Under webinaret kommer vi berätta hur kopplingen mellan vår egen fostran kring inlärning kan påverka hur man själv lär ut till andra. Hur ser den pedagogiska grundsynen ut kring inlärning, är vi människor passiva eller aktiva när vi ska lära oss nya saker? Och vad krävs för att lyckas individanpassa inlärningen?Missa inte SkillEd på Facebook och Linkedin

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.