Medarbetare med rätt kompetens

Rekrytera kvalitativ IT-kompetens

Kan ert företag göra fler affärer om ni får tag i fler medarbetare med rätt kompetens? Många branscher har idag kompetensgap, IT-branschen är en av dem. Vi på SkillEd kan erbjuda er en helhetslösning som ger er rätt kompetens från en av världens starkast växande ekonomier, Indien. Vi ansvarar för rekrytering, intensivutbildning kring svenskt arbetsliv både vad gäller hårda och mjuka värden och all praktisk administration. Ni får medarbetare som har rätt kunskap för jobbrollen och som är fullt rustade att bidra till och trivas med er företagskultur samtidigt som han eller hon arbetar mot företagets mål.


Vad är problemet?

IT-sektorn i Sverige saknar ca 70 000 medarbetare för att möta framtidens kompetenskrav. Alla dessa går inte att finna i Sverige. Många företag söker således kompetens utomlands. För de som tar sig igenom processen med rekrytering, praktiska arrangemang och onboarding finns mycket att vinna. Det finns också risker på vägen. Det är ett gediget arbete att på distans sortera i alla Cv:n och att formulera och kvalitetssäkra tester. Det kan dessutom vara en djungel att ta sig igenom den snåriga byråkratin för arbetstillstånd, både i Indien och i Sverige, och det är ett stort ansvar att introducera en ny medarbetare både i ett nytt land och på en ny arbetsplats. Vår erfarenhet visar att när allt ovan är genomfört och sakkunskapen fungerar väl, kan det fortfarande finnas aspekter som gör att medarbetaren inte riktigt finner sin plats i svenskt arbetsliv och i företagets kultur.

Processen är således tidskrävande, kostsam och osäker.

Vi har lösningen

Vi på SkillEd har tillsammans med vår välrenommerade rekryteringspartner Magic Billion en helhetslösning på detta. Via oss får ni tag i rätt person som snabbt är ombord för att leverera utefter era behov och som dessutom har god kännedom och förståelse för hur det fungerar i Sverige.

Hur går det till?

Magic Billion hittar och kvalitetssäkrar det antal kandidater som önskas. Detta utefter er beskrivna jobbroll. Intressanta kandidater genomför tester utifrån en 360-graders analys, tester som är omöjliga att manipulera. När detta är utfört och ni valt att gå vidare med en eller flera kandidater påbörjas den praktiska processen med att få alla dokument i ordning. När medarbetaren är på plats i Sverige tar en tvåveckors intensivutbildning vid.

 

Varför utbildning?

Vår erfarenhet visar att det sällan brister i sakkunskapen när man utvecklar mångfald på arbetsplatsen. När problem dyker upp handlar det oftast om beteendemässiga delar inom ledarskap, teamarbete, hantering av feedback och sociala kontexter med mera. Det vill säga de mellanmänskliga situationer som visar sig både på möten och vid fikabordet. Därför genomför vi utbildning i detta.

Utbildningen genomförs av erfarna pedagoger som kombinerar fysisk kurs, digitalt stöd och personlig handledning. Teman som ingår är kultur och normer, svenskt arbetsliv, rättigheter och skyldigheter på arbetet, arbetsmiljö, oskrivna regler, sociala sammanhang och svenskt ledarskap.

Detta bidrar till att medarbetaren snabbare kommer in i arbetet och företagets kultur och trivs bättre både på och utanför jobbet.

Vinster

Vinster för ert företag är i första hand väl förberedda medarbetare med hög kompetens och flytande engelska. Ni möter en snabb process som kan minimera kostnaderna och där ni slipper arbeta med de praktiska delarna.

Jag vill veta merKontrollera stavningen en extra gång!

Din arbetsplats


Missa inte SkillEd på Facebook och Linkedin

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.