Julkalender lucka nr 11

Lucka nr 11

I december öppnar vi en lucka per dag. Hoppas att du hänger med oss ända till julafton! Vi lovar lärorikt och matnyttigt material att ta del av.

 

I lucka 11 pratar vi om kontinuerligt lärande och hur det kan få arbetsplatser att behålla sina högt värderade talanger.

Flexibelt lärande får talangerna att stanna kvar!

Dagens medarbetare visar ett tydligt intresse för, och förstår värdet av, att utveckla sig själva och lära nytt! I en ständigt föränderlig omvärld, krävs därtill kontinuerlig kompetensutveckling. Om du inte kan erbjuda dina medarbetare det, riskerar du att tappa de vassaste i teamet. Talangerna går! Dessutom är det kostsamt och svårt att samla sin personal för gemensam kompetensutveckling om exempelvis värdegrundsfrågor. Produktionsbortfall och med det ökad stress, ger ofta en dålig eftersmak och risk för ett sämre arbetsklimat.

Mikrokurser i en app

Men det behöver inte vara så! Förstå mig rätt, jag tycker att det är av oerhört stort pedagogiskt värde att ha utbildningar som är irl. Med det sagt, behöver det inte vara antingen eller. Vi glömmer dock ofta bort betydelsen av att låta medarbetarna själva välja när de ska utveckla sin kompetens. När det faktiskt passar bäst i deras konkreta vardag. Så vad är lösningen? Mikrokurser i en app!

Skillnad mikrokurs mot vanlig kurs

En mikrokurs består av kortare texter med utvalda bilder, en pedagogisk och inspirerande film, en övning och en konkret sammanfattning. Den ska inte ta längre än 20 minuter att gå, men ska stimulera till lärande, reflektion och till lust att samtala med kollegor om ämnet.

Vad är poängen?

I och med att lärandet finns i en app, kan dina medarbetare själva välja när de ska gå kursen. De kan repetera den hur många gånger de vill. Allt de behöver är sina mobiltelefoner. Dessutom har vi lättare att lära när kunskapen delas upp i mindre delar. Lärandet blir helt enkelt effektivare. De olika inslagen av text, bild, film och övning är pedagogiskt sammansatta för att på så vis möta de olika sätt som dina medarbetare lär sig bäst på. Att kombinera en utbildningsdag med ett antal mikrokurser ger således ett flexibelt lärande.

Möter dagens trender

Att dina medarbetare själva får välja när de vill kompetensutveckla sig, ett så kallat Netflix-perspektiv på lärandet, har visat sig öka i popularitet. Dessutom vill dagens yngre medarbetare att lärandet ska vara lustfyllt - vilket mikrokurser med sin utformning är. Andra branscher har redan valt att gå denna väg och nu kan du lära dig att göra mästerkockarnas såser med hjälp av en mikrokurs.

Testa redan idag gratis

Så tänk dig att dina medarbetare med lätthet och glädje lär sig nya regler eller lagar. Att de verkligen förstår och arbetar utifrån era värderingar - utan att du driver arbetet eller tappar i produktion. Tänk dig engagerade medarbetare som själva tar ansvar för sin utveckling och trivs på arbetet. Tänk dig att talangerna stannar. Det kan flexibelt lärande med mikrokurser bidra till. SkillEds app är gratis och laddas enkelt ner på AppStore eller Google Play. Du kan redan idag testa våra kostnadsfria kurser.

Lycka till!

Katja Wennerfors

Utbildningsledare på SkillEd

 

Här kan du ladda ner SkillEds app:

Missa inte SkillEd på Facebook och Linkedin

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.