Almedalen 2019 - lördag

Almedalsveckan närmar sig sitt slut och det är dags för oss att åka hem. Jag sätter mig en stund i en gränd i solen i lä för vinden och summerar veckan. Det har varit intensivt, lärorikt och roligt! Vädret kanske inte var på topp med blåst, regn och svala temperaturer. Men också en hel del sol.

Varje år blir jag ändå fascinerad av Almedalen som fenomen, trots att jag varit här så många gånger. På en liten begränsad yta möts människor från politik, näringsliv, organisationer och andra intresserade. Det är nästan aldrig lättare att få till ett möte än i Almedalen. Det är som att axlarna sjunker lite och samtalet flyter lättare när man tar en glass i solen en halvtimme mellan seminarier eller andra åtaganden. Bara en promenad nedför Hästgatan genererar många spontana möten och kramar med bekanta och vänner, så man träffar fler än kanske på ett halvår hemma. Så många kloka samtal och utbyten av erfarenheter som är givande. Så många seminarier med värdefull ny kunskap om vitt skilda ämnen. Här kan man ta sig utrymme att besöka forum man annars inte gör och lära sig om ämnen utanför ens egen sfär. Man blir fullproppad av intryck och nya idéer. Nu gäller det bara att förvalta alla intryck och skriva ned de viktigaste idéerna så man kan ta vid då man kommer åter från semester och vila.

Jag har till exempel fått med mig ny input om hur man skapar kreativitet i organisationer genom nyfikenhet och smart kommunikation. Ett annat viktigt budskap från flera seminarier var vikten av att skapa mångfald av kompetenser i sitt team för ännu bättre resultat. Jag lyssnade, antecknade och ska hinna smälta framöver.

För SkillEds räkning blev det värdefullt och jag känner mig riktigt nöjd. Vi arrangerade ett seminarium om ledarskap som var mycket välbesökt med intressant panel. Vi har haft mängder med bra möten och inte minst har vi alla fått en dos kompetensutveckling och går fyllda av energi på semester. Allt detta i en av Sveriges vackraste städer med havet brusande som fond. Jag ser redan fram emot nästa år! /Mikaela Valtersson

Missa inte SkillEd på Facebook och Linkedin

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.